Euro lakossági betétek kamatai – 2012 szeptember

Ismét gyengül a Forint az Euróval szemben. Az Euro befektetéseken gondolkodóknak hasznos lehet az alábbi összefoglaló az éven belüli legjobb Euro lekötési kamatokról.

Bankok ajánlatai

Igyekeznie kell annak, aki el akarja csípni az első helyezett ajánlatot, hiszen a Széchenyi Kereskedelmi Bank akciója szeptember végéig tart és 2000 Euró felett már 4,7% -os kamatot ajánl. Második helyre csúszott vissza a 4,64%-os Magnet ajánlat, ennek igénybevételéhez 10 000 Eurot kell lekötnünk. Ugyanez a konstrukció 200 Eurótól is figyelemreméltó, 4,39% (EBKM) kamatot fizet. Az ismertebb, országos hálózattal rendelkező bankok közül egyik sem fért be az első öt helyre, de az Erste 12 hónapra adott 4,06%-os, és az FHB kínálatában található 12 hónapos 4% -os ajánlat sokak számára nyújthat vonzó alternatívát a kisebb bankokkal szemben. Azok akik úgy gondolják, hogy 4% feletti kamattal akár több évre is lekötnék eurójukat, nézzenek körül a Sopron Bank és az Unicredit ajánlatai között.

1.
Széchenyi Kereskedelmi Bank
12 hó
4,7%
2.
MagNet Magyar Közösségi Bank
6 hó
4,64%
3.
Széchenyi Kereskedelmi Bank
9 hó
4,6%
4.
Széchenyi Kereskedelmi Bank
6 hó
4,5%
5.
MagNet Magyar Közösségi Bank
6 hó
4,39%

Takarékszövetkezetek ajánlatai

A Takarékszövetkezeteknél alacsonyabb kamatozású betéteket találhatunk, viszont itt a kispénzűek is jól járhatnak. Pl. a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet már 1 Euró feletti lekötésnél is megadja a 4,03% EBKM-et.

1.
MECSEKVIDÉKE Takarékszövetkezet Mecseknádasd
1 hó
4,50%
2.
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet
12 hó
4,03%
3.
Alsónémedi és Vidéke Takarékszövetkezet
3 hó
4,00%
4.
SAVARIA Takarékszövetkezet
6 hó
3,92%
5.
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet
9 hó
3,78%

Trendek

Tovább folytatódott a júliusban kezdődött Euro betéti kamat csökkenés, bár ez a legjobb ajánlatokat még nem érintette. A mezőnyben viszont több konstrukciónál is megfigyelhető volt kamatcsökkenés szeptember elején is. Ezzel párhuzamosan a legjobb ajánlatok futamidő átlagát megfigyelve növekedést láthatunk, azaz a jó kamatokért valamivel hosszabb lekötési időt kell vállalnunk, mint pár hónappal ezelőtt.
A táblázatokban a betétek EBKM értékét adtuk meg. A bankbetétek leírása nem teljeskörű, a részletekért minden esetben érdeklődjön a meghirdető pénzintézetnél. Bankváltás előtt minden esetben számoljon utána a felmerülő költségeknek (számlavezetés díja, átutalás költsége, stb.) vagy kérje szakember véleményét.

Forrás: www.jokamat.hu



Ajánlja ismerőseinek:



Kapcsolódó oldalak: Legjobb kamatok  Takarékok kamatai  Euro betét  Magnet Bank  Unicredit Bank  Erste Bank  Sopron Bank  

További bejegyzések

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap legdrámaibb árfolyamesései

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyam csökkenései

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonnal

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.10.-i éves hozam adatok alapján készült.

A hét legnagyobb mértékű árfolyam csökkenései

Vadiúj alapok

Az elmúlt napokban forgalomba került befektetési alapok ismertetése. Cikkünkben 6 új alapot mutatunk be.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyamesései

A 10 legjobb alapkezelő – 2024 február [Hónap alapkezelője]

Melyik alapkezelők termelték a legjobb hozamot? Ki nyerte a jokamat.hu "A hónap alapkezelője" címét 2024 februárban? Ön elégedett lehet a múlt havi hozamaival?.

Összes bejegyzés:

Bankok, pénzvilág

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!

A jokamat.hu hírei

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.25

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.19

A legjobb öt Kötvény/Rövid kötvény befektetési alap grafikonon

A Kötvény/Rövid kötvény kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.15.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.15

Az öt legmagasabb hozamú Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonnal

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.10.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.03.10

Régebbi híreink

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up