Sikeres a TakarékPont hálózat

Öt éves születésnapját ünnepelte a TakarékPont hálózat. A TakarékPont hálózat tagjainak együttes mérlegfőösszege 60%-al növekedett ez idő alatt és ma már 24 résztvevője van 455 fiókkal.

A takarékszövetkezetek központi bankja, a TakarékBank égisze alatt 2008 májusában bevezették a TakarékPont modellt, kezdetben 15 takarékszövetkezet együttműködésével. A hálózat a takarékszövetkezetek és a TakarékBank kooperációjának olyan megújult, minden eddiginél szorosabb formája, amelynek résztvevői egységes, a lakosságnak és a kis- közepes vállalkozásoknak (kkv-nak) szánt termékeket és szolgáltatásokat kínálnak azonos márkanév, valamint logó alatt.
"Így a TakarékPont a vidék hitelintézeti hálózatává vált, amely megbízható, naprakész megoldást kínál ügyfelei és a hozzá forduló érdeklődők részére egyaránt, legyen szó magánszemélyek pénzügyeiről vagy kkv-k finanszírozásáról" - mondta a közlemény szerint Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója.
A növekedés nemcsak annak köszönhető, hogy az öt év alatt nőtt a TakarékPont tagszövetkezeteinek száma, hanem annak is, hogy a TakarékPont-tag hitelintézetek együttes növekedési üteme erőteljesebb, mint az integrációé - tette hozzá.
A TakarékPont-tag takarékszövetkezetek betétállománya 276 milliárd forint, nettó hitelállománya 165 milliárd forint volt a 2008-as induláskor, az előzetes számok tükrében 2012-ben a betétek összege 483 milliárd forint volt, a nettó hitelállomány 242 milliárd forintot tett ki.
A banki közlemény szerint korábban a takarékszövetkezeti szektor gyenge pontja volt, hogy a takarékszövetkezetek közötti együttműködés nem volt elég szoros, és nem rendelkeztek egységes, a konkurenciától jól megkülönböztethető arculattal. Az új szerveződés előnyei hamar megmutatkoztak, és ma már országszerte 24 hitelintézet 455 fiókja tartozik az integrációhoz. Az elmúlt öt év eredményei bizonyították, hogy a piacképes termékek és a szakértelem mellett a takarékok ereje az ügyfélközpontú tevékenységben, és a helyi lakosság igényeinek ismeretében rejlik - áll a közleményben.

Forrás: MTI



Ajánlja ismerőseinek:



Kapcsolódó oldalak: Legjobb kamatok  Takarékok kamatai  

További bejegyzések

Az elmúlt hét nap legdrámaibb árfolyam csökkenései

A legjobb öt Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, top 5 alapja. A sorrend a 2024.04.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

A hét legkiugróbb árfolyamesései

Az 5 legjobb Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonon

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legjobb 5 alapja. A sorrend a 2024.04.10.-i éves hozam adatok alapján készült.

Nemrég forgalomba került alapok

Az elmúlt hetekben indított befektetési alapok listája. Írásunkban 5 nemrég indított alapot mutatunk be.

A hét legnagyobb árfolyam csökkenései

Az 5 legjobb Részvény befektetési alap grafikonon

A Részvény kategória HUF alapú, legmagasabb hozamú 5 alapja. A sorrend a 2024.03.25.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap legdrámaibb árfolyamesései

Az 5 legnagyobb hozamú Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, öt legmagasabb hozamú alapja. A sorrend a 2024.03.19.-i éves hozam adatok alapján készült.

Az elmúlt hét nap kiemelkedő árfolyam csökkenései

Összes bejegyzés:

Bankok, pénzvilág

Vegye fel hírolvasójába RSS feedünket!

A jokamat.hu hírei

A legjobb öt Árupiaci befektetési alap grafikonon

Az Árupiaci kategória HUF alapú, top 5 alapja. A sorrend a 2024.04.19.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.04.19

Az 5 legjobb Ingatlan/Közvetlen befektetési alap grafikonon

Az Ingatlan/Közvetlen kategória HUF alapú, legjobb 5 alapja. A sorrend a 2024.04.10.-i éves hozam adatok alapján készült. 2024.04.10

Nemrég forgalomba került alapok

Az elmúlt hetekben indított befektetési alapok listája. Írásunkban 5 nemrég indított alapot mutatunk be. 2024.04.09

Régebbi híreink

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden új bank kamat konstrukcióról érdekli? Tudni szeretne a toplista minden változásáról?

Kövessen minket a Twitteren! @jokamathu

Kamatvadászoknak és szakmabelieknek kötelező.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up